Tagliatelle met zalm en garnalen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 dl droge witte wijn
1 dl slagroom
100 gram garnaaltjes
100 gram zalmblokjes
50 gram oude geraspte kaas
250 gram tagliatelle
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.
Een laagje olijfolie in de pan verwarmen. Hierin twee uitgeperste tenen knoflook fruiten. Dan het blikje tomatenpuree erbij. Dit even meefruiten. Witte wijn erbij en even laten sudderen. Daarna de slagroom toevoegen. De garnalen en de zalm erbij, nog even goed doorwarmen, niet meer laten koken ,klaar. De zalm moet gaar zijn. Vind je de saus te dun dan kun je hem een beetje binden met allesbinder. (of wat bloem of maizena vooraf door de slagroom roeren).
De tagliatelle op (voorverwarmde) borden scheppen en de saus erover verdelen. Serveren met de geraspte kaas.

Laatste reacties

peebe avatar
peebe 20-03-2009

vanavond dit recept gegeten, we hebben gesmuld! Absoluut voor herhaling vatbaar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten