Chinees fonduen

  • Chinees,
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 200 gr. ossenhaas, in dunne plakjes van ca. 1/2 cm.
  • 100 gr. rundergehakt
  • 200 gr.
    varkenshaas, dunne plakjes van ca. 1/2 cm.
  • 1 pakje wontonvelletjes
  • 2 1/2 l. bouillon

  • 1 dl. Hoisinsaus
  • 1 lenteuitje
  • 1 1/2 eetl. sesamolie
  • 1 1/2 eetl. vijfkruidenpoeder

  • 1 dl. sojasaus
  • zout
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden



    Plakjes ossenhaas gemarineerd in sojasaus met Chinees vijfkruidenpoeder.


    Meng 4 eetl. sojasaus met het Chinees 5 kruidenpoeder.
    Leg de plakjes Ossenhaas in de
    marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
    Dep de plakjes droog en dompel
    ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.

  • Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde champignons of shii-takes, slaharten (van
    kropsla) en kerstomaatjes.
  • Voorbereiding

    Plakjes varkenshaas gemarineerd in Hoisinsaus.


    Meng de plakjes Varkenshaas met de Hoisinsaus.
    Laat de plakjes minimaal 30 minuten
    trekken.
    Dep de plakjes droog en dompel ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.

  • Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde waterkastanjes; stukjes lente-ui en
    reepjes Chinese kool.
    Dippen in Hoisinsaus.
  • Bereidingswijze

    Wonton gevuld met gehakt.


    Hak de lente-ui zeer fijn.
    Meng het gehakt met de fijngesneden ui, een mespuntje zout en
    de sesamolie.
    Leg 1 theelepel van het gehaktmengsel in het midden van een wontonvel.

    Bevochtig de randen met wat water.
    Vouw de punten naar elkaar en druk ze stevig aan.

    Dompel de wontons aan tafel in de hete bouillon en laat ze in circa 3 minuten garen.

  • Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde mini-mais; plakjes courgette en wilde
    spinazie.
    Dippen in kant-en-klaar verkrijgbare oestersaus.
  • Serveertip

  • Je kunt de bouillon, volgens Chinese gewoonte, aan het eind van de maaltijd in kommetjes
    doen en opdrinken.
    Eet smakelijk en prettige feestdagen.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    mrs-santa avatar
    mrs-santa

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten