Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. stroganoffsaus

stroganoffsaus

Door: martijnknoppers

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-12-2004

Ingrediënten 4 personen


4 champignons,1/2 ui, 3x 1/4 paprika,1 eetlepel kappertjes,scheutje vodka,4 eetlepels tomatenketchup,1/4 ltr room(ongezoet),1/2 ltr water, roux,bouillonpoeder,olie of boter en zout en peper.


Verder heb je nodig


Steelpan,snijplank,mes,garde en lepel


De klassieke stroganoffsaus is lekker bij diverse vlees soorten zoals tournados,varkenshaas,kipfilet etc.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de steel uit de champignons,borstel ze schoon en snij ze in plakjes,snij de (rode,groene en gele)paprika in smalle reepjes en snipper het uitje fijn.

Bereidingswijze

Zet de ui,paprika,champignons en kappertjes ligt aan in een beetje (olijf)olie of (room)boter.giet als de champignons ligt beginnen te kleuren de vodka erbij.laat dit heel kort even intrekken en doe dan de tomatenketchup erbij.goed blijven roeren zodat de ketchup niet aankoekt.doe bij dit mengsel het water en de room en breng dit onder af en toe roeren weer aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes doorkoken.breng opsmaak met de bouillonpoeder,zout en peper en bind met de roux tot de gewenste dikte.

Serveertip

Lekker bij diverse vlees soorten dus ook bij een gourmet-schotel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martijnknoppers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top