Cranberry_Pistachebonbons

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-12-2004

Puur en romig met knapperige pistachenootjes

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gram gdroogde cranberries (natuurwinkel), 50 g rozijnen, 3 el rum,
225 g pure chocolade (75% cacaomassa) in stukjes, 50 g boter, 1 1/2 dl slagroom licht geklopt, 100 g ongezouten pistachenoten grof gehakt, 225 g haverkoekjes grof gehakt, 2 el cacaopoeder

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bonboncaisses, spuitzak

Voorbereiding

Laa de cranberries en ozijnen me de rum 1 nacht weken. Vul een pan met een laagje water, breng he aan de kook. Zet in de pan een n pssnde kom (die op de rand van de pan bljft hangen - de kom mag het water niet raken). Zet het vuur uit. Doe de chocolade en de boter in de kom en laat het onder egelmaig roren smelten. Neem de kom uit de pan en laat de chocolade +/- 5 min. afkoelen. Roer de slagroom, de gewelde vruchten, de noten en de koekjes erdoor

Bereidingswijze

Laat de massa zover afkoelen dat het stevig maar wel spuitbaar is. Schep het over in een spuitzak met groot glad of gekarteld mondstuk. Spuit mooie toeven in de bonboncaisses. Laat de bonbons opstijven en bestrooi ze met een zeefje met wat cacaopoeder

Serveertip

BRON: LIBELLE

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten