Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Chocoladedrops

Chocoladedrops

Door: novemberrain18

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2004

Ingrediënten


Friandise (30st): 30 halve walnoten,
200 g pure chocolade, 50 g ongezouten roomboter, 1/2 dl slagroom, 2 el sinaasappellikeur of kersenbrandewijn, 30 geconfijte kersen of bigarreaux


Verder heb je nodig


Bakpapier


De smaak van kerst: chocolade, walnoten en kersen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de walnoten over de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 8-10 min. lichtbruin en krokant. Smelt ondertussen de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water (zoals bij cranberry-pistachebonbons beschreven) en roer er de slagroom en de likeur door. Schep met een lepel mooie druppels op het bakpapier en laat ze +/- 10 min. afkoelen. Druk 1 walnt en 1 kers in elke bonbon. Laat de bonbons verder opstijven

Serveertip

Bewaren: Koel en goed afgesloten



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top