1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Spatchcock

Spatchcock

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2004

Ingrediënten 4 personen


-2 panklare braadkuikens van elk zo'n 800 g
-zout en witte peper
-Engelse mosterd (1 th lepel)
-5 el olie
-2 el karnemelk
VERDER voor het bestrooien:
-50 g boter en 50 g paneermeel
-50 g geschaafde amandelen



Dit braadkuiken-recept stamt uit Ierland en is er al meer dan 400 jaar in gebruik...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*halveer de braadkuikens en wrijf ze in met peper en zout
-dan invetten met olie en onder de hete grill schuiven (minstens 20 min)
-zorg ervoor dat de braadslee het uitdruipend vet opvangt

Bereidingswijze

-na 20 min de kip draaien en de andere helft ook 20 min grilleren
-tijdens de grilltijd regelmatig met het uitdruipend vet bestrijken
**meng de mosterd en de karnemelk en de kuikens hiermee 10 min voor het einde mee insmeren
-de geschaafde amandelen en het paneermeel 3 min laten kleuren in de hete boter
-de kipjes overdoen op een warme schotel en overgieten met de amandelmassa en meteen serveren

Serveertip

*geef er frietjes bij en een veldslaatje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top