Chocolademoussetaart

  • Frans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2004

    IK MAAK DE MOUSSE OOK WELEENS ALLEEN DAN IS HET EEN HEERLIJK TOETJE.<?ul><?center>

Deel dit recept

Ingrediënten






Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Verkruimel de koekjes door ze in een plastic zakje te doen en er met een deegrol overheen te gaan (doe een tweede plastic zakje er omheen om te voorkomen dat het zakje stuk gaat).

  • Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (24 centimeter) en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng de melk aan de kook en los er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op. Breek de witte en de pure chocolade in stukjes boven aparte schaaltjes. Verwarm beide schaaltjes samen gedurende ongeveer 3 minuten op 360 Watt in de magnetron tot de chocolade gesmolten is (vooral niet te lang verwarmen). Roer de chocolade goed door elkaar en voeg vervolgens aan ieder schaaltje de helft van het gelatinemengsel toe. Roer dit geheel goed door elkaar. Laat de beide chocolademengsels afkoelen, maar niet helemaal opstijven.

  • Klop de slagroom stijf en verdeel dit over het witte chocolademengsel en het pure chocolademengsel. Hou 4 eetlepels van de witte mousse apart en doe de rest over in de vorm. Verdeel de bruine mousse erover. Lepel de achtergehouden witte mousse over de taart en roer met een vork door de bovenste laag van de taart, zodat er een marmereffect ontstaat.

  • Laat de mousse in 2-3 uur in de koelkast opstijven.

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

dit word genieten, ziet er heerlijk uit zeg, ik neem het mee en zet het favoriet, dank je wel dat je dit recept met ons delen wil groetjes van anita

anita4 avatar
anita4 05-04-2011

ga ik zeker ook meenemen groetjes van anita

marc_nicole avatar
marc_nicole 21-12-2004

een echte aanrader voor een echte chocoladefreak. Ik neem deze mee naar mijn favorieten. Bedankt en alvast fijne feestdagen, groetjes Nicole.

jeannette_br avatar
jeannette_br 10-12-2004

dit gaat er vast wel in in de kerstvakantie. dan heb ik tijd. groet en bedankt jeannet

visscher1950 avatar
visscher1950 09-12-2004

Zoooooooooooooo, dat is lekker, ik neem het mee. Groetjes van leny.

bobbykitty avatar
bobbykitty 07-12-2004

Het ziet er heerlijk uit.Ga het zeker een keer maken.Miriam

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-12-2004

hai neem hem mee, dank je wel. liefs ruth

zomernacht avatar
zomernacht 06-12-2004

Heerlijk ziet dit eruit dus kan het niet laten staan maar neem het mee Bedankt en Liefs Edith

troelleke avatar
troelleke 30-11-2004

Lijkt me lekker en niet te veel werk. Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten