Speenvarken

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kilo speenvarken schouder of hamstuk * 2 eetlepels boter * knoflook * peper *zout * vetsin * 2 eetlepels ketjap.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zout het stuk speenvarken en wrijf het in met enkele teentjes geperste knoflook en de peper. Laat de kruiden minstens enkele uren intrekken. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg het op het rooster in de oven. Vul de afdruipbak met kokend water en breng de oven op een temperatuur van 250 graden. De braadtijd is ongeveer 1 uur. Haal het vlees uit de oven. Verwijder de folie en penseel het zwoerd, met een mengsel van boter en soja. Breng de oven op 300 graden, schuif het vlees er weer in en laat het nog 3 kwartier bruin worden. Het zwoerd moet knappend worden. Nu en dan inwrijven met het boter/sojamengsel. Verweijder het zwoerd, snijd dit in dunnen repen en houd die tot het momment van opdienen warm in deo ven. Serveer het stuk speenvarken met zoet-zure gembersaus. mihoen en stukjes komkommer.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rijsttafelen avatar
rijsttafelen

Doorsturen

Home Recepten