zalmtartaar in een rijstvelletje

  • Japans, Brood
  • 10-20 min.

feestelijk geserveerd op een lepel

Deel dit recept

Ingrediënten
6 ronde rijstvelletjes
200gr verse zalm(sashimikwaliteit)
3 bieslooksprietjes
mespunt wasabi
en voor de saus
2 eetl chillisaus
1 eetl soja
1/2 eel mirin of sake
verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

week de velletjes volgens gebruiksaanwijzing
bestrijk de zalm dun met wasabi en snijd de vis dan in piepkleine blokjes, knip de bieslook hierboven heel fijn,verdeel het zalmmengsel over de 6 rijstvelletjes,en vouw ze dicht als een dimsum buideltje,,maak de saus door chilli,soja,en sake te mengen,, leg elk buideltje op eenmooie diepe lepel,schenk er wat saus omheen,en garneer met koriander

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ien_3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten