1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. zalmtartaar in een rijstvelletje

zalmtartaar in een rijstvelletje

  • Japans, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2004

Ingrediënten


6 ronde rijstvelletjes
200gr verse zalm(sashimikwaliteit)
3 bieslooksprietjes
mespunt wasabi
en voor de saus
2 eetl chillisaus
1 eetl soja
1/2 eel mirin of sake
verse koriander



Feestelijk geserveerd op een lepel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de velletjes volgens gebruiksaanwijzing
bestrijk de zalm dun met wasabi en snijd de vis dan in piepkleine blokjes, knip de bieslook hierboven heel fijn,verdeel het zalmmengsel over de 6 rijstvelletjes,en vouw ze dicht als een dimsum buideltje,,maak de saus door chilli,soja,en sake te mengen,, leg elk buideltje op eenmooie diepe lepel,schenk er wat saus omheen,en garneer met koriander



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top