1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Filodeeg
  5. briouat van filodeeg gevult met lamsgehakt

briouat van filodeeg gevult met lamsgehakt

  • Arabisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2004

Ingrediënten


Dheutje olijfolie.
klein uitje
350gr lamsgehakt
2 grote eieren
mespunt allspice(marokkaanse super)
mespunt djahe
1 theelepel kaneel
cayennpeper
2eetl peterselie
250 gr filodeeg



Krokante marokaanse loempia,s

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi de filodeeg onder een vochtige theedoek

Bereidingswijze

Verhit de olie ineen koekenpan en fruit hierin de uisnippers
zacht,maak de gehakt aan met de eieren,allspice,djahe,kaneel en zout en peper,bak het gehakt rul en laat ca 10 min zachtjes dorbakken voeg peterselie halve wege toe,verwarm de oven voor op 150 gr, en snijd telkens een vel filodeeg in 3 gelijke stukken,bestrijk de vellen met olieen leg ze opelkaar,schep een lepel lamsgehakt onder aan de vellen en sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling,ga zo door tot er 12 loempia,s zijn,, leg de rolletjes op een ingevette bakplaat,bestrijk alle rolletjes met olie en bak ze in de warme oven krokant in ca 25/30 min

Serveertip

Vervang de peterselie doorkoriander



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top