kerstboompjes

  • Nederlands, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2004

eet eens je kerstboom op

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:


500g all-in-mix voor luxebrood{aveve},
250ml water,10g boter.
Voor de afwerking:


gesmolten boter,eiwit van 1 ei,150 a 200g poedersuiker,hazelnoten.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer.broodmachine of kneedmachine of geen van beide.maar wel een oven natuurlijk

Bereidingswijze

Voeg de All-in-Mix,het water en de boter samenen kneed 20 minuten met de hand of een kneedmachine.Of doe deze ingredienten in een broodmachine en start het programma voor deegbereiding.Voeg tijdens kneden de kaneel toe.Laat 30 minuten rijzen onder een droge doek op kamertemperatuur. Druk het deeg plat en laat het nog 15 minuten rijzen.Vouw het deeg weer samen en rol het uit tot een dikte van 1,5 cm.Snij uit deze deeglap driehoeken van gelijke grootte.Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de driehoeken op.Bedek het deeg met plastic of een droge doek en laat 40 minuten rijzen. Bestrijk de deegstukjes met geklopt ei.Bak de boompjes 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 230 graden.Bestrijk ze onmiddelijk na het bakken met gesmolten boter. Meng het eiwit met poedersuiker tot je een vast,maar nog vloeibaar mengsel krijgt.Klop met een mixer het mengsel zo luchtig dat je het kunt spuiten met een spuitzak.Laat de boompjes voledig afkoelen en versier ze met het eiwit mengsel(slingers} en met hazelnoten{kerstballen}.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten