
Vanavond maar weer eens zelf appelmoes gemaakt. Smaakt gewoon stukken beter dan die appelmoes uit potjes en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite en tijd..
Ik denk bij elkaar een kwartiertje ofzo. Maar dan heb je ook wat!!
4 flinke goudreinetten (ca. 1 kg)
75 - 100 gram suiker (naar smaak)
1 dl water
eventueel een klein beetje kaneel
Mesje, kookpan
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)
Blijf wel regelmatig roeren!
Meng de suiker er naar smaak doorheen
Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak
Je kan de appelmoes warm of koud eten.
Lekker bij gebakken aardappeltjes en kip!
aylablokker343 27-09-2020
Lekker makkelijk om te maken en erg lekker
Bugblatter 05-09-2017
Gisteren gemaakt en prima gelukt, dit kon zelfs ik niet verprutsen. Natuurlijk lekker met kaneel. Bedankt!