Zelfgemaakte Appelmoes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2004
Ingrediënten

  • 4 flinke goudreinetten (ca. 1 kg)

  • 75 - 100 gram suiker (naar smaak)

  • 1 dl water

  • eventueel een klein beetje kaneel

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mesje, kookpan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja13091976 avatar
sonja13091976
  • Zelfgemaakte Appelmoes

    Zelfgemaakte Appelmoes

    Zelfgemaakte Appelmoes

Vanavond maar weer eens zelf appelmoes gemaakt. Smaakt gewoon stukken beter dan die appelmoes uit potjes en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite en tijd..
Ik denk bij elkaar een kwartiertje ofzo. Maar dan heb je ook wat!!

Deel dit recept

Bereidingswijze


  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes

  2. Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)

  3. Blijf wel regelmatig roeren!

  4. Meng de suiker er naar smaak doorheen

  5. Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak

Serveertip

Je kan de appelmoes warm of koud eten.


Lekker bij gebakken aardappeltjes en kip!

Dit recept is te vinden in:

Zelfgemaakte Appelmoes

  • Zelfgemaakte Appelmoes

    Zelfgemaakte Appelmoes

    Zelfgemaakte Appelmoes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2004

Vanavond maar weer eens zelf appelmoes gemaakt. Smaakt gewoon stukken beter dan die appelmoes uit potjes en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite en tijd..
Ik denk bij elkaar een kwartiertje ofzo. Maar dan heb je ook wat!!

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 4 flinke goudreinetten (ca. 1 kg)

  • 75 - 100 gram suiker (naar smaak)

  • 1 dl water

  • eventueel een klein beetje kaneel

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mesje, kookpan

Bereidingswijze


  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes

  2. Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)

  3. Blijf wel regelmatig roeren!

  4. Meng de suiker er naar smaak doorheen

  5. Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak

Serveertip

Je kan de appelmoes warm of koud eten.


Lekker bij gebakken aardappeltjes en kip!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja13091976 avatar
sonja13091976

Leuk kookboek om te volgen

Kookboek Vis van JohnDoe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten