Filotaart gevuld met Gerookte Zalm

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2004

Dit gerecht is lekker op elk moment van de dag.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 6 plakken fillodeeg

  • 80 gram gesmolten roomboter

  • 600 gram gerookte zalm

  • 1 in ringetjes gesneden prei

  • 2 tl Provencaalse kruiden op oliebasis (Silvo)

  • 4 dl koksroom

  • 2 eieren

  • versgemalen peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, quichevorm, mengkom, oven

Bereidingswijze


  1. Bestrijk een ronde quichevorm met roomboter en bedek deze met fillodeegplakken

  2. Iedere plak bestrijken met gesmolten boter

  3. Laat de vorm met fillodeeg in de koelkast opstijven

  4. Snijd de erookte zalm grof in stukjes en vermeng de zalm met de preiringetjes en de Provencaalse kruiden

  5. Klop de eieren los en vermeng het met de koksroom

  6. Voeg hier het zalm mengsel aan toe en meng het goed door elkaar

  7. Dit mengsel in de quichevorm scheppen en gladstrijken

  8. Het geheel in een voorverwarmde over op 160 graden in ca. 35 minuten goudbruin afbakken

  9. Controleer of de taart gaar is, door er met een houten prikker in het midden in te steken. Als je deze eruit haalt, mag er geen beslag meer aankleven

  10. Serveer met een salade

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 06-12-2004

snel, gemakkelijk en toch heerlijk !!!!

AnietjesSmulsite avatar
AnietjesSmulsite 28-11-2004

Hallo, Wat een heerlijk recept zeg...ik ga het volgend weekend uitproberen.....lijkt me SUPER LEKKER.... Bedankt...Anietje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten