vissoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2004

Een verrukkelijke romige vissoep

















Deel dit recept

Ingrediënten
grote ui-kleine winterwortel-kleine prei-3 takjes peterselie-2 takjes selderij-laurierblaadje-1/2tl.tijm-2tl.zout-1/4dl.droge witte wijn(muscadet)-300gr.tongfilets-100gr.heilbotfilets-garnaaltjes(hollandse zijn de lekkerste)-2eieren-1/2 dl.room-zalmeitjes-fles visfond-visbouillontablet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

(kan week van tevoren in vriezer en 2 dagen van tevoren in de koelkast)
Ui,wortel, prei,peterselie en selderij wassen en snijden.Visfond aanvullen tot 1,5l.
In de pan doen:groenten,laurierblad,tijm,
wijn en bouillontablet.30 min.zonder deksel zachtjes laten trekken.Boven andere pan zeven.Zonder deksel in ong.1 uur laten inkoken tot 6dl.De pan van het vuur. De vis in de pan met de bouillon ,in ongeveer 15min. laten garen.(zonder de garnaaltjes)Vis eruit halen en stukjes snijden.(apart invriezen)Bouillon opsmaak brengen met zout en peper.Laten afkoelen en invriezen.
---------------------------------------------
(kan dag van tevoren)
Eieren splitsen.(eiwitten worden niet gebruikt)In kom dooiers met room losroeren.

Bereidingswijze

Bouillon en vis ontdooien.Bouillon aan de kook brengen.Door eiroommengsel 6 eetl. hete bouillon roeren.Mengsel voorzichtig door de soep roeren.Niet koken! De soep gaat binden.Opschenken en per kop garneren met de zalmeitjes en de garnaaltjes.Als je voor andere garnalen kiest,dan moet je ze met de soep mee verwarmen.

Serveertip

Serveren met geroosterd wit brood.

Laatste reacties

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 01-11-2009

Hoy Anneke ik heb je vissoep meegenomen en ga hem vandaag proberen. groetjes snoekbaars2

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 01-11-2009

Hoy Anneke ik heb je vissoep meegenomen en ga hem vandaag proberen. groetjes snoekbaars2

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 01-11-2009

Hoy Anneke ik heb je vissoep meegenomen en ga hem vandaag proberen. groetjes snoekbaars2

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten