Kip met zuurkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2004

In zuurkool kan men de worst goed vervangen door kip of kalkoen of delen van het gevogelte.Kalkoenen kon men vroeger alleen in bepaalde tijden van het jaar kopen.
Vandaag aan de dag kan men zowel vers als uit de diepvries kip of kalkoen kopen.Kippepoten worden onder verschillende namen verkocht,bijvoorbeeld'hele kuikenpoten','kuikenbout',of 'kuikendij'.Een heel braadkuiken of een hele kip kan voor een bepaald gerecht wel eens teveel zijn en dan kunnen kippepoten of kipdelen goed van pas komen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 100gr:in dobbelsteentjes gesneden gerookt spek
  • 60gr:boter
  • 4 kippepoten
  • 2 grote fijngesneden uien
  • peper uit de molen
  • zout
  • aroma
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vleespan en een schaal

Bereidingswijze

Doe het spek in de vleespan,voeg de boter toe en bak het spek langzaam in de boter uit.Schep de spekjes uit de pan.Was de kippepoten en droog ze met keukenpapier.Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het aan alle kanten mooi van kleur.Fruit op het laatste ogenblik de uitjes mee.Haal de zuurkool met een vork wat uit elkaar;bedruppel de zuurkool met weinig aroma en schep er de uitgebakken uitjes door.Leg de zuurkool op de kippepoten in de pan;schenk daar langs de rand 1 1/2 dl:kokend water bij en doe het deksel op de pan zodra de inhoud kookt.Draai de vlam of plaat laag en laat de kippepoten in 25-30 minuten gaar worden.Schep de zuurkool uit de pan in een voorverwarmde schaal;leg daar de kippepoten op en giet de jus over het vlees in de schaal of serveer de jus er apart bij.

Serveertip

Serveer luchtige aardappelpuree bij dit gerecht.

Laatste reacties

soepmuts avatar
soepmuts 29-11-2004

Klinkt apart!! Neem het mee.....mede ook omdat ik gek op zuurkool ben!! Maar dat lijkt me logisch bij het meenemen van dit recept!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten