Zuurkoolschotel op Poolse wijze
- Pools, Streekgerecht
- 60-120 min.
Recept van Martin.
Ingrediënten 4 personen
250 gr varkenspoulet100 gr gerookte spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
stukje metworst
250 gr champignons
4 tl milde paprikapoeder
1 tl kummelzaadjes
1 tl gedroogde marjoraan
2 dl witte wijn
500 gr zuurkool
Voorbereiding
Snipper de ui fijn.
Maak de champignons schoon, en snijd in plakjes.
Snijd de knoflook zeer fijn.
Snijd de worst in blokjes.
Bereidingswijze
Spekblokjes uitbakken, samen met de poulet.
Gesnipperde ui en knoflook toevoegen.
De zuurkool, champignons, wijn en alle kruiden toevoegen.
Ca 1.5 uur laten stoven.
De metworst toevoegen, en nog ongeveer 10 minuten verder laten stoven, tot de worst gaar is.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen.