Zuurkoolschotel op Poolse wijze

  • Pools, Streekgerecht
  • 60-120 min.

Recept van Martin.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr varkenspoulet
100 gr gerookte spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
stukje metworst
250 gr champignons
4 tl milde paprikapoeder
1 tl kummelzaadjes
1 tl gedroogde marjoraan
2 dl witte wijn
500 gr zuurkool
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui fijn.
Maak de champignons schoon, en snijd in plakjes.
Snijd de knoflook zeer fijn.
Snijd de worst in blokjes.

Bereidingswijze

Spekblokjes uitbakken, samen met de poulet.
Gesnipperde ui en knoflook toevoegen.
De zuurkool, champignons, wijn en alle kruiden toevoegen.
Ca 1.5 uur laten stoven.
De metworst toevoegen, en nog ongeveer 10 minuten verder laten stoven, tot de worst gaar is.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eightball avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten