CHORBA

  • Marokkaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2004

Stevig gevulde Marokkaanse soep met lamsvlees en groenten

Deel dit recept

Ingrediënten
* 150 gram gekookt lamsvlees
* 2 fijngehakte uien
* 150 gram wortels
* 200 gram aardappels
* 150 gram courgettes
* 80 gram boter
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 1 eetlepel gehakte verse koriander
* snufje piment
* 1 bouillonblokje
* 80 gram vermicelli
* zout en peper.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan

Voorbereiding

Schil de wortels en de aardappelen en snijdt ze samen met de courgettes in klein e blokjes. Doe het gekookte lamsvlees (in blokjes), de gehakte uien en de blokjes wortel samen met de boter in een soeppan.
Met 1,5 liter water bedekken. Voeg er piment, peper en zout, de tomaten puree en het bouillonblokje aan toe.

Bereidingswijze

Breng het geheel aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken.
Doe er de aardappel- en courgetteblokjes en de gehakte koriander bij. Roer alles goed door elkaar en laat koken tot de groenten zacht zijn en voeg er dan 5 minuten voor serveren de vermicelli aan toe. De soep kan ook goed koud gegeten worden. De soep moet lekker dik zijn. Dien ze op met stukken Marokkaans brood er bij.

Laatste reacties

pity49 avatar
pity49 12-12-2004

Hola Ingrid , ik neem het mee. bedank en hasta la vista...Pity

mi49 avatar
mi49 28-11-2004

Hola Ingrid, Wat een heerlijke soep, ga ik zeker een keertje maken, hartelijk bedankt, groetjes, Milla

novemberrain18 avatar
novemberrain18 28-11-2004

Nou Imgrid ik kan het weer even niet laten, ik neem het weer mee!Ziet en klinkt weer HEEEEEERLIJK! Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten