1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. CHORBA

CHORBA

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2004

Ingrediënten


* 150 gram gekookt lamsvlees
* 2 fijngehakte uien
* 150 gram wortels
* 200 gram aardappels
* 150 gram courgettes
* 80 gram boter
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 1 eetlepel gehakte verse koriander
* snufje piment
* 1 bouillonblokje
* 80 gram vermicelli
* zout en peper.


Verder heb je nodig


Soeppan


Stevig gevulde Marokkaanse soep met lamsvlees en groenten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de wortels en de aardappelen en snijdt ze samen met de courgettes in klein e blokjes. Doe het gekookte lamsvlees (in blokjes), de gehakte uien en de blokjes wortel samen met de boter in een soeppan.
Met 1,5 liter water bedekken. Voeg er piment, peper en zout, de tomaten puree en het bouillonblokje aan toe.

Bereidingswijze

Breng het geheel aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken.
Doe er de aardappel- en courgetteblokjes en de gehakte koriander bij. Roer alles goed door elkaar en laat koken tot de groenten zacht zijn en voeg er dan 5 minuten voor serveren de vermicelli aan toe. De soep kan ook goed koud gegeten worden. De soep moet lekker dik zijn. Dien ze op met stukken Marokkaans brood er bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top