plov

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2004

Het nationale gerecht van Oezbekistan. Niet voor mensen die willen afvallen! :)

Deel dit recept

Ingrediënten
per persoon: 1? kopje rijst, een halve winterwortel, een kwart spitskool, 150 gram lamsvlees of varkensvlees in dobbelstenen gesneden, een halve ui, een hele bol knoflook.
Verder: een zakje saffraan, een fles witte wijn, 100 gr. reuzel, water, een beetje boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote (liefst gietijzeren) braadpan. Als je die niet hebt kan een flinke wok ook.

Voorbereiding

Snij de winterwortel, kool en ui in grove stukken. Laat in een koekenpan een eetlepel boter smelten. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak op middelhoog vuur tot de rijst geel en glazig is geworden.

Bereidingswijze

Smelt de reuzel in de braadpan en laat het goed heet worden. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg nu de uien toe en laat deze glazig worden. Nu achter elkaar de winterwortel en de kool toevoegen en alles afdekken met de glazige gele rijst. Druk de hele bollen knoflook in de rijst (niet pellen of uitknijpen dus!). Voeg nu de wijn toe en vul aan met zoveel water dat de rijst net onder staat. Doe het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur in zo'n 45 minuten gaar worden. Als al het vocht verdampt is, is het klaar. Haal de knoflook uit de pan en schep de rest nu goed om, zodat de ingredienten mengen.

Serveertip

Stort de plov op een flinke schaal. Geef de knoflookbollen er los bij; je zult merken dat de tenen knoflook nu makkelijk zo los gegeten kunnen worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten