Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-11-2004

Wereldse hoofdgerechtjes in het klein. Maak er kleine receptkaartjes bij en zet deze op tafel. Iedereen kan nu zijn eigen die op tafel staan.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
    Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
  • 300 gram gekruide kipfilet, in reepjes

  • halve komkommer, in plakjes geschaafd

  • azijn

  • suiker

  • 6 pitabroodjes

  • Sambasaus van Calve

  • Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli

  • 6 dunne bieflapjes

  • 300 gram kleine broccoliroosjes, gekookt

  • Babi Ketjap Roerbaksaus (Conimex)

  • Sesamzaadjes

  • Indiase Viskorma met Venkel

  • 1 venkel, in dunne plakjes gesneden

  • Kruidenpasta voor Korma Bloemkool (Conimex)

  • 6 el yoghurt

  • 300 gram kabeljauw of zalm, in blokjes

  • Griekse Courgette met Fetakaas

  • 1 courgette, in ronde plakken van 1 cm

  • 2 tomaatjes, in dunne plakjes

  • 100 gram fetakaas

  • verse Italiaanse kruiden, fijngehakt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, gourmetstel

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar op tafel en zet hier en daar ook wat receptkaartjes op tafel.

Bereidingswijze



    Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
  • Bak de reepjes gekruide kipfilet in wat vloeibare boter bruin en gaar

  • Schaaf een halve komkommer in dunne plakjes en breng op smaak met azijn en suiker

  • Bak de pitabroodjes in de pannetjes, snijd ze open en bestrijk met wat Sambasaus

  • Vul met de kipreepjes en komkommersalade




  • Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli

  • Bak de bieflapjes en de gekookte broccoliroosjes in wat wokolie snel bruin

  • Voeg 3 el Roerbaksaus toe, verwarm even mee

  • Strooi er als laatste wat sesamzaadjes over




  • Indiase Viskorma met Venkel

  • Bak de dunne plakjes venkel bijna gaar

  • Roer het bakje kruidenpasta los met 6 el yoghurt en schep door de venkel met de blokjes vis

  • Bak in een paar minuten de vis gaar




  • Griekse Courgette met Fetakaas

  • Verkruimel de fetakaas en meng hier de Italiaanse kruiden doorheen

  • Leg op een plak courgette een tl kaas, een plakje tomaat en dek af met een tweede plak courgette

  • Druk dit stevig aan en bak het in wat olie aan beide kanten bruin en gaar

Serveertip

Maak leuke kleine receptkaartjes en zet die tussen de ingredienten op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn mini hoofdgerechtjes klaarmaken.

Ik heb op smulweb ook voorgerechtjes staan voor bij het gourmetten.

En voor een lekker nagerecht op de gourmet kan je hier terecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 27-12-2011

Hallo Sonja, Tweede kerstdag hebben we in kleine wokpannetjes aan tafel gewokt. Met deze receptjes als uitgangspunt werd het een gezellig diner. Dank je wel voor dit lekkers, Jos

kokkie13 avatar
kokkie13 04-01-2005

Hoi hoi... Ik heb ze gelijk meegenomen....heel smakelijk.

orphan avatar
orphan 03-01-2005

Zet deze even favoriet. Kan ik het weer eens terug kijken. Groetjes, Anneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten