Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

  • 0-10 min.
  • Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

    Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

    Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

Wereldse hoofdgerechtjes in het klein. Maak er kleine receptkaartjes bij en zet deze op tafel. Iedereen kan nu zijn eigen die op tafel staan.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
300 gram gekruide kipfilet, in reepjes
halve komkommer, in plakjes geschaafd
azijn
suiker
6 pitabroodjes
Sambasaus van Calve
Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli
6 dunne bieflapjes
300 gram kleine broccoliroosjes, gekookt
Babi Ketjap Roerbaksaus (Conimex)
Sesamzaadjes
Indiase Viskorma met Venkel
1 venkel, in dunne plakjes gesneden
Kruidenpasta voor Korma Bloemkool (Conimex)
6 el yoghurt
300 gram kabeljauw of zalm, in blokjes
Griekse Courgette met Fetakaas
1 courgette, in ronde plakken van 1 cm
2 tomaatjes, in dunne plakjes
100 gram fetakaas
verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, gourmetstel

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar op tafel en zet hier en daar ook wat receptkaartjes op tafel.

Bereidingswijze



    Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten
  • Bak de reepjes gekruide kipfilet in wat vloeibare boter bruin en gaar

  • Schaaf een halve komkommer in dunne plakjes en breng op smaak met azijn en suiker

  • Bak de pitabroodjes in de pannetjes, snijd ze open en bestrijk met wat Sambasaus

  • Vul met de kipreepjes en komkommersalade




  • Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli

  • Bak de bieflapjes en de gekookte broccoliroosjes in wat wokolie snel bruin

  • Voeg 3 el Roerbaksaus toe, verwarm even mee

  • Strooi er als laatste wat sesamzaadjes over




  • Indiase Viskorma met Venkel

  • Bak de dunne plakjes venkel bijna gaar

  • Roer het bakje kruidenpasta los met 6 el yoghurt en schep door de venkel met de blokjes vis

  • Bak in een paar minuten de vis gaar




  • Griekse Courgette met Fetakaas

  • Verkruimel de fetakaas en meng hier de Italiaanse kruiden doorheen

  • Leg op een plak courgette een tl kaas, een plakje tomaat en dek af met een tweede plak courgette

  • Druk dit stevig aan en bak het in wat olie aan beide kanten bruin en gaar

Serveertip

Maak leuke kleine receptkaartjes en zet die tussen de ingredienten op tafel. Iedereen kan nu zelf zijn mini hoofdgerechtjes klaarmaken.

Ik heb op smulweb ook voorgerechtjes staan voor bij het gourmetten.

En voor een lekker nagerecht op de gourmet kan je hier terecht.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja13091976 avatar

Doorsturen

Home Recepten