1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerechtjes voor bij het gourmetten

Voorgerechtjes voor bij het gourmetten

Door: sonja13091976

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-11-2004

Ingrediënten 6 personen


Italiaans Stokbrood met Champignons
12 schuine plakken stokbrood
rode pesto
300 gram champignons, in plakjes
peper en zout
eventueel wat Italiaanse geraspte kaas
Mediterrane Gamba's met Peterselie & Knoflook
12 gamba's, schoongemaakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
verse peterselie, fijngehakt
Hollandse Frikandel- en Tomaatspiesjes
6 frikandellen
18 kerstomaatjes
Russische Knakworstjes met Spek
6 knakworstjes
9 plakjes ontbijtspek
knoflooksaus


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, gourmetstel met pannetjes


Deze gerechtjes vond ik in een tijdschrift en het idee is erg leuk! Gourmetten in gangen. Van voorgerecht tot nagerecht. Kies zelf de lekkerste wereldse gerechtjes uit!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten op tafel en zet hier en daar op tafel wat kaartjes neer met het recept van de gerechtjes.

Bereidingswijze

Italiaans Stokbrood met Champignons
Bak 12 schuine plakken stokbrood even aan, laat ze afkoelen en bestrijk met rode pesto
Bak de champignons in wat olijfolie snel bruin en laat ze afkoelen
Breng op smaak met peper en zout
Eventueel kan je hier nog wat peterselie en Italiaanse geraspte kaas overheen strooien
Mediterrane Gamba's met peterselie en Knoflook
Doe wat olijfolie in de pannetjes en bak de gamba's samen met de knoflook snel gaar
Strooi er wat peterselie overheen en klaar zijn ze
Hollandse Frikandel- en Tomaatspiesjes
Snijd de frikandellen elk in 4 stukjes
Verwijder de kroontjes van de kerstomaatjes en rijg deze om en om met de stukjes frikandel aan sateprikkers
Bestrijk ze met vloeibare boter en bak ze bruin en knapperig op de grillplaat
Russische Knakworstjes met Spek
Snijd de knakworstjes elk in 3 stukjes
Wikkel om elk stukje knakworst een half plakje ontbijtspek
Rijg ze per 3 aan lange prikkers en bak ze knapperig en bruin op de grillplaat
Serveer er knoflooksaus bij

Serveertip

Het is leuk om deze minireceptjes op kleine leuke kaartjes te schrijven en hier en daar op tafel te zetten. Dan weet iedereen precies waar alle ingredienten voor zijn.

Na de voorgerechtjes volgen uiteraard de hoofdgerechtjes en de nagerechtjes.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top