1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Door: grace86

  • Amerikaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2004

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels ongezouten boter
3 eetlepels bloem
625 ml melk
3 zakjes geraspte kaas ( pasta mix)
1/2 theelepel mosterd
zout en cayennepeper naar smaak
250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking



voor het korstje

+/- 125 gram kaas
125 gram broodkruim
1/2 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel ongezouten boter



Verder heb je nodig


Ovenschaal

Macaroni and cheese
Macaroni and cheese

Echt amerikaans recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Half zakje kaas apart houden voor het korstje.

Bereidingswijze

De boter in een middelgrote pan smelten, de bloem door de boter roeren en een minuut verwarmen boven een middelgrote vlam
met een garde geleidelijk de melk erdoorheen roeren, blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt.
De pan van het vuur halen en kaas, mosterd, zout en cayennepeper toevoegen, gladroeren.
Saus en macaroni door elkaar roeren en overdoen in een ruime , beboterde ovenschaal.
Bestrooien met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder, Hier en daar een stukje boter leggen.
ongeveer 25 minuten in de oven bakken bij een temperatuur van 190 c.
Tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grace86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top