Macaroni and cheese

  • Amerikaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2004

Echt amerikaans recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels ongezouten boter
3 eetlepels bloem
625 ml melk
3 zakjes geraspte kaas ( pasta mix)
1/2 theelepel mosterd
zout en cayennepeper naar smaak
250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking



voor het korstje

+/- 125 gram kaas
125 gram broodkruim
1/2 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel ongezouten boter


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Half zakje kaas apart houden voor het korstje.

Bereidingswijze

De boter in een middelgrote pan smelten, de bloem door de boter roeren en een minuut verwarmen boven een middelgrote vlam
met een garde geleidelijk de melk erdoorheen roeren, blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt.
De pan van het vuur halen en kaas, mosterd, zout en cayennepeper toevoegen, gladroeren.
Saus en macaroni door elkaar roeren en overdoen in een ruime , beboterde ovenschaal.
Bestrooien met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder, Hier en daar een stukje boter leggen.
ongeveer 25 minuten in de oven bakken bij een temperatuur van 190 c.
Tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 15-01-2017

250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking... staat er toch echt , lezen!

hans3333 avatar
hans3333 15-01-2017

er staat toch " 250 gram elleboogjes macaroni, gekookt volgens verpakking "

laurajegar avatar
laurajegar 15-01-2017

Dus ik hoef de pasta niet eerst te koken?

Veertje11 avatar
Veertje11 22-01-2015

simpel maar lekker!

NcKleijwegt avatar
NcKleijwegt 19-11-2012

Het was erg lekker, zelf heb ik er kip toegevoegd en ga het de volgende keer proberen met spinazie. Maar het smaakte erg goed!

kokendehermeliengriffel avatar

omg lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten