winters stoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2004

botermals kruidig stoofvlees in een lichtgebonden saus van uien, knoflook, laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en azijn...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gr boter of reuzel, 500 gr sucade-of riblappen (in blokjes), 4 grote uien (gehalveerd in grove ringen), 1 winterwortel (geschrapt, in ringen), 6 tenen -verse- knoflook (in plakjes), 4 dl runderbouillon (van een blokje), 6 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 10 jeneverbessen, 1 el gedroogde tijm, 1/2 el gedroogde rozemarijn, 2 el natuurazijn, peper, zout, hacheekruiden en gezeefde bloem.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 688,04 kcal
Koolhydraten 33,29 g
Eiwitten 37,73 g
Vetten 40,65 g
Benodigdheden
braadpan, zeef, snijdplank, scherp mes

Voorbereiding

zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Smelt de boter of reuzel in de braadpan, bestrooi de blokjes vlees met peper, zout, hacheekruiden en gezeefde bloem. Bak het vlees rondom bruin en voeg de uiringen toe. Bak een paar minuutjes mee, voeg dan de wortelschijfjes en de knoflook toe en bak ook nog even mee. Doe de laurier, kruidnagels, jeneverbessen, tijm, rozemarijn, bouillon en azijn in de pan en breng tegen de kook aan. Laat minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees supergaar is en breng op smaak met eerder gebruikte kruiden/specerijen. Wel regelmatig blijven roeren, bloem zet aan!!!

Serveertip

Lekker met rodekool met appeltjes en appelmoes en aardappelpuree, of andere wintergroenten als zuurkool, hutspot en spruitjes.. Eet smakelijk!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kkiel avatar
kkiel 17-06-2008

ik maak deze recept al 35 jaar``; kom uit groningen we noemen hem of haar hache . wel met aardappel puree . zeker een 9

novemberrain18 avatar
novemberrain18 28-01-2006

Hoi Erwin, Neem ik van je mee, klinkt erg lekker! Groetjes Ines

alidada avatar
alidada 21-12-2004

Dit klinkt zo goed! Neem het mee, bedankt! Louise

soepmuts avatar
soepmuts 26-11-2004

Deze neem ik mee!! Ik ben gek op stoofschotels....lekker pruttelen en onder tussen wat keutelen!!En je huis ruikt er dan zo lekker naar!! Groetjes Angelique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten