Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2004
  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

    Koekjes (lekkere roombotermoppen)

  • Dit is weer een heerlijk recept van mijn vader!
  • Makkelijk te maken, lekker bros en ook leuk om met de kinderen (kleinkinderen) te maken.
  • Echte roomboterkoekjes van de bakker zijn duur en wat is nu leuker om zelf deze heerlijke koekjes te maken?
  • Verser kan je ze niet hebben!
  • De smaak van de geraspte citroenschil geeft voegt net iets extra toe.
  • Ik maak deze koekjes heel vaak maar ik vergeet altijd foto`s te maken.
  • Nu (oktober 2012) er eindelijk eens foto`s van gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 50 g witte basterdsuiker.
  • 100 g roomboter.(ongezouten)
  • 100 g bloem.
  • Plus 25 g zelfrijzendbakmeel.
  • Iets geraspte citroenschil (van ± ½ citroen = ± 3 gram)
  • Wat zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Oven.
  • Plastic folie.

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Boter mengen met suiker, zout, citroenrasp.
  • Bloem toevoegen (bloem hoeft niet gezeefd te worden) en kneden tot een deeg. (is zo gebeurd, gewoon met je hand kneden).
  • Van dat deeg twee rolletjes maken, dikte ± 2½ cm.
  • In plastic folie verpakken en in de koelkast zetten.(± ½ uurtje).

Bereidingswijze

  • Wanneer het deeg hard genoeg is geworden in schijfjes snijden van ± 1½ cm dik.
  • Bakken in het midden van de oven, 15 -20 minuten
    (hangt van je oven af bij mij waren ze naar 15 minuten al goed).
  • Schep ze met een breed mes voorzichtig van de bakplaat af (want dan zijn ze nog zacht) en laat ze afkoelen op een rooster.

Bron

Pappa

Serveertip

  • Lekker bij de thee, koffie of gewoon zo maar een koekje tussendoor!
  • Ik heb de laatste keer de helft van de koekjes bestrooid met wat fijne suiker, 15 min. voor het einde van de baktijd even uit de oven gehaald en bestrooid, staat leuk maar niet noodzakelijk.

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 16-08-2013

Dank voor dit, oooo lekkere koekjes, ik ga ze spoedig maken (net gister zandkoekjes gebakken).

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 16-08-2013

Ha Louise, dit lijkt me een mooie basis om uit te werken naar weesper mop (mijn vreselijke verslaving). Dus dank je wel en ik laat de experimenten aan je weten.

JdVisch avatar
JdVisch 18-02-2013

Erg lekkere koekjes! Had geen citroen in huis dus heb ik het deeg met geraspte sinaasappelschil gemaakt. Iets zoeter dan citroen, maar zeker niet verkeerd.

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 15-12-2012

Vandaag gebakken en nu al een grote favoriet bij mijn vriend, haha. Volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid deeg, want deze zijn vast zo op... Bedankt voor dit recept, groetjes Miranda

poezemientje avatar
poezemientje 05-12-2012

hallo Louuise,dankjewel voor dit lekker receptje,Vriendelijke groetjes,poezemientje

estherbakermans avatar
estherbakermans 31-10-2012

hallo louise zoals beloofd het berichtje na het maken van de koekjes ik dacht laat ik eens gek doen en ze als cadeautje voor mijn dochter maken ze vond het erg leuk en lekker ook de overige gezins leden waren er over te spreken ze dachten dat het en recept van rudolf van veen was ik kijk vaak 24 kitchen jou en je papa komen alle eer toe vertelde ik ze groetjes esther

sjoekke avatar
sjoekke 31-10-2012

hallo Louise ik heb je receptje meegenomen en zal die volgende week eens klaarmaken,ze zien er lekker uit.

Joyce1956 avatar
Joyce1956 29-10-2012

Hoi Louise. Vanndaag jou lekkere brosse koekjes gemaakt. En inderdaad ze waren heerlijk.Groetjes Joyce

Krientjes avatar
Krientjes 28-10-2012

Bedankt Louise ga deze, deze week maken. Groetjes Karina

deonart avatar
deonart 27-10-2012

Ha ha... ja bakken en koken zit wel degelijk bij Louise in de familie Tooske ... het is tweede natuur. Zo ken ik nog en paar op Smulweb..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten