Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004
  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

    Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Echte naam: `Malt Loaf`.
Dit is een recept van onze Engelse vriend Ted. Het is soort cake/brood. Toen ik het voor de 1e keer proefde wilde ik gelijk het recept want ik vond het zoooo lekker. Ik heb dit recept gemaakt en geplaatst toen ik nog geen digitale camera had. Nu ik wel zo`n camera heb kan ik foto`s plaatsen.
Dit recept is voor lijners, Niet-lijners en Diabetici. Het is werkelijk verrassend lekker, en bovendien heel gemakkelijk te maken en het blijft superlang vers! Heb je geen All Bran in huis maar wel andere ontbijtgranen? (bvb All Bran Cornflakes) Dan gebruik je gewoon die, dat kan ook. Gisteren (15.09.2012) weer eens gemaakt en nu stap voor stap foto`s toegevoegd. Ik heb All Bran cornflakes gebruikt en nu eens geen rozijnen maar ander gedroogd gemixt fruit zoals blauwe bessen, cranberry`s, kersen en natuurlijk rozijnen. Deze mix heb ik in Engeland gekocht dus ik weet niet of dat hier verkrijgbaar is. Zoniet gebruik gewoon ander gedroogd fruit

Deel dit recept

Ingrediënten
  • Neem een mok met inhoud van ongeveer 250 ml en meet af:
  • Misschien vindt je het beter om toch af te wegen? Ik heb dit keer eens voor diegene die liever afwegen de ingrediënten gewogen en ze staan tussen haakjes.
  • 1 mok All-bran ontbijtgranen - (60 g)
  • 1½ mok karnemelk -(525 ml)
  • Of gebruik gewone melk maar de karnemelk maakt het absoluut luchtiger en je proeft het niet!
  • Tip: In veel recepten kan karnemelk vervangen worden door een mengsel van melk en citroensap of azijn. (1/4 liter melk + 1 eetlepel citroensap / azijn) – bron `Kooktips`.
  • 1 mok bruine rozijnen -(210 g)
    Voor niet-lijners blanke rozijnen of ander gedroogd fruit).
  • 1 mok zelfrijzend bakmeel. -(200 g)
  • 1 mok rietsuiker of zachte bruine suiker. -(320 g)
  • Voor slanke-lijners of diabetici 1 eetlepel poeder zoetstof.
  • Voor allemaal.
  • 2 tl opgehoopte theelepels bakpoeder. - (10 g)
  • Snufje zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Kleine cake of broodvorm -anders blijft de cake te plat.-
  • Ik gebruik een vorm van 19 x 12 cm.
  • Grote kom, mok met inhoud van ongeveer 250 ml .
  • en natuurlijk een oven.;)

Voorbereiding

  • Doe de All Bran, Zoetstof (of suiker), gedroogd fruit en de melk in een kom, roer goed door en laat het minstens 1 uur weken.
  • (Het ziet er niet smakelijk uit maar trek je daar niets van aan!)
  • Verwarm nu de oven voor op 160 C. ( Hangt van je oven af- mijn oven op 155)

Bereidingswijze

  • NA HET WEKEN van de ingredienten doe je pas de bloem de bakpoeder en snufje zout er bij.
  • Goed roeren en de massa in een ingevette bakvorm gieten
  • (of nog beter de bakvorm invetten en bekleden met bakpapier want anders blijft de cake plakken.)
  • Zet de vorm op de warme bakplaat net iets onder het midden van de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 1½ uur in de oven staan.
  • Als je met een houten saté stokje in het "cakebrood" prikt mag het er NIET droog uit komen, het zou dan wel eens een droge cake kunnen worden! Dus kijk na 1 uur.
  • Gebruik een niet te grote vorm de cake is zwaar en blijft anders veel te laag.
  • Hij is geschikt zoals ik al schreef voor diabetici d.m.v.de zoetstof,
  • Vaak mag zoetstof niet gebruikt worden in een ovenrecept maar de oventemperatuur is 160ºC en dan kan het wel!
  • (Ik heb de `zoetstof`versie natuurlijk ook gemaakt en het smaakt prima!)

Bron

Ted Barlow

Serveertip

  • Dit soort cake-brood is erg lekker, snij er plakjes van en besmeer het met wat boter.
  • (slanke lijners zonder boter is het ook lekker)
  • Een lekker kopje thee (of koffie) is hierbij bijna niet weg te denken.
  • Ps.Je kunt ook de massa een avond van te voren `in de week` zetten en de volgende ochtend gelijk beginnen met bakken.
  • Super makkelijk recept en Superlekker!
  • De rozijnen zakken wel eens naar beneden (ook te zien op oude foto) de rest van de oude foto`s heb ik verwijderd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 27-11-2012

Voor Enne, het een goed idee maar niet voor dit recept omdat het gedroogde fruit al samen met de andere ingrediënten wordt geweekt in de karnemelk dus dat wordt een beetje moeilijk ;). Het fruit moet trouwens geweekt worden dus dan zou je het eerst weer droog moeten maken en dan door de bloem moeten halen. Voor een andere cake waar je het fruit in verwerkt is het een uitstekend idee, dat doe ik namelijk ook. Maar toch bedankt voor de tip want daar kunnen andere mensen ook weer van profiteren.

Enne1 avatar
Enne1 26-11-2012

Ik kwam toevallig op dit recept terecht! Ik heb ooit ergens gelezen dat je ingrediënten als fruit, rozijnen en dergelijke wilt toevoegen ze door de bloem kunt halen om het zakken tegen te gaan. Dan wel als laatste toevoegen door je deegje denk ik! Misschien het proberen waard, als niet voor dit recept dan voor een andere! Het recept lijkt me erg lekker!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 16-11-2012

Een paar dagen geleden heb ik deze cake gemaakt. Hij is heel lekker bij een kopje koffie maar ook als ontbijt want vanmorgen heb ik hem voor ontbijt gegeten. Heerlijk, groetjes .. Margrit

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 05-10-2012

Deze cake bewaar ik en ga ik maken. Ziet er goed uit en ik zal de slanke lijn versie maken! Bedankt!

lunafairy avatar
lunafairy 22-09-2012

Ziet er lekker uit en neem het dan ook graag van je mee. Bedankt!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-09-2012

Dit soort cake ken ik van mijn tijd in Canada en de UK. Een eenvoudige en heel lekkere cake. Ik had nog geen recept hiervoor en deze ziet er heerlijk uit. Bedankt, Groetjes .. Margrit

sjoekke avatar
sjoekke 17-09-2012

Dit ziet er mij een lekkere cake uit en zal ik zeker eens proberen,bedankt Lydie

alie2 avatar
alie2 16-09-2012

Wat een lekker "makkelijk" recept.Groetjes Alie

ans1953 avatar
ans1953 30-12-2010

Lijkt me lekker, ga ik eens proberen. Bedankt en groetjes Ans

pwiggers avatar
pwiggers 13-03-2010

Ik heb je cake vorige week gemaakt en hij viel erg in de smaak. Alleen waren de rozijnen erg naar beneden gezakt. Gaf helemaal niet want de smaak was verrukkelijk. Rob bleef er van eten. Wat een compliment he! Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten