1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Blauwe bessen cake
  6. Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2004

Ingrediënten


  • Neem een mok met inhoud van ongeveer 250 ml en meet af:
  • Misschien vindt je het beter om toch af te wegen? Ik heb dit keer eens voor diegene die liever afwegen de ingrediënten gewogen en ze staan tussen haakjes.
  • 1 mok All-bran ontbijtgranen - (60 g)
  • 1½ mok karnemelk -(525 ml)
  • Of gebruik gewone melk maar de karnemelk maakt het absoluut luchtiger en je proeft het niet!
  • Tip: In veel recepten kan karnemelk vervangen worden door een mengsel van melk en citroensap of azijn. (1/4 liter melk + 1 eetlepel citroensap / azijn) bron `Kooktips`.
  • 1 mok bruine rozijnen -(210 g)
    Voor niet-lijners blanke rozijnen of ander gedroogd fruit).
  • 1 mok zelfrijzend bakmeel. -(200 g)
  • 1 mok rietsuiker of zachte bruine suiker. -(320 g)
  • Voor slanke-lijners of diabetici 1 eetlepel poeder zoetstof.
  • Voor allemaal.
  • 2 tl opgehoopte theelepels bakpoeder. - (10 g)
  • Snufje zout.


Verder heb je nodig


  • Kleine cake of broodvorm -anders blijft de cake te plat.-
  • Ik gebruik een vorm van 19 x 12 cm.
  • Grote kom, mok met inhoud van ongeveer 250 ml .
  • en natuurlijk een oven.;)


Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Super lekker en goed gelukt

Super lekker en goed gelukt
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Ingredinten

Ingredinten
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Doe All Bran, suiker, gedroogd fruit en melk in een kom.

Doe All Bran, suiker, gedroogd fruit en melk in een kom.
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Nu even weken voor minstens 1 uur.

Nu even weken voor minstens 1 uur.
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Bloem, bakpoeder en zout erbij en even door elkaar roeren.

Bloem, bakpoeder en zout erbij en even door elkaar roeren.
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

In de cakevorm

In de cakevorm
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Super mooi gerezen (door de karnemelk plus de bakpoeder)

Super mooi gerezen (door de karnemelk plus de bakpoeder)
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

De cake, lekker zwaar en wat kleverig. (zoals het hoort)

De cake, lekker zwaar en wat kleverig. (zoals het hoort)
Cake voor bij de thee! (malt loaf) + slanke versie

Oude foto, (feb. 2010) fruit wat naar onderen gezakt.

Oude foto, (feb. 2010) fruit wat naar onderen gezakt.

Echte naam: `Malt Loaf`.
Dit is een recept van onze Engelse vriend Ted. Het is soort cake/brood. Toen ik het voor de 1e keer proefde wilde ik gelijk het recept want ik vond het zoooo lekker. Ik heb dit recept gemaakt en geplaatst toen ik nog geen digitale camera had. Nu ik wel zo`n camera heb kan ik foto`s plaatsen.
Dit recept is voor lijners, Niet-lijners en Diabetici. Het is werkelijk verrassend lekker, en bovendien heel gemakkelijk te maken en het blijft superlang vers! Heb je geen All Bran in huis maar wel andere ontbijtgranen? (bvb All Bran Cornflakes) Dan gebruik je gewoon die, dat kan ook. Gisteren (15.09.2012) weer eens gemaakt en nu stap voor stap foto`s toegevoegd. Ik heb All Bran cornflakes gebruikt en nu eens geen rozijnen maar ander gedroogd gemixt fruit zoals blauwe bessen, cranberry`s, kersen en natuurlijk rozijnen. Deze mix heb ik in Engeland gekocht dus ik weet niet of dat hier verkrijgbaar is. Zoniet gebruik gewoon ander gedroogd fruit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Doe de All Bran, Zoetstof (of suiker), gedroogd fruit en de melk in een kom, roer goed door en laat het minstens 1 uur weken.
  • (Het ziet er niet smakelijk uit maar trek je daar niets van aan!)
  • Verwarm nu de oven voor op 160 C. ( Hangt van je oven af- mijn oven op 155)

Bereidingswijze

  • NA HET WEKEN van de ingredienten doe je pas de bloem de bakpoeder en snufje zout er bij.
  • Goed roeren en de massa in een ingevette bakvorm gieten
  • (of nog beter de bakvorm invetten en bekleden met bakpapier want anders blijft de cake plakken.)
  • Zet de vorm op de warme bakplaat net iets onder het midden van de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 1½ uur in de oven staan.
  • Als je met een houten saté stokje in het "cakebrood" prikt mag het er NIET droog uit komen, het zou dan wel eens een droge cake kunnen worden! Dus kijk na 1 uur.
  • Gebruik een niet te grote vorm de cake is zwaar en blijft anders veel te laag.
  • Hij is geschikt zoals ik al schreef voor diabetici d.m.v.de zoetstof,
  • Vaak mag zoetstof niet gebruikt worden in een ovenrecept maar de oventemperatuur is 160ºC en dan kan het wel!
  • (Ik heb de `zoetstof`versie natuurlijk ook gemaakt en het smaakt prima!)

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

  • Dit soort cake-brood is erg lekker, snij er plakjes van en besmeer het met wat boter.
  • (slanke lijners zonder boter is het ook lekker)
  • Een lekker kopje thee (of koffie) is hierbij bijna niet weg te denken.
  • Ps.Je kunt ook de massa een avond van te voren `in de week` zetten en de volgende ochtend gelijk beginnen met bakken.
  • Super makkelijk recept en Superlekker!
  • De rozijnen zakken wel eens naar beneden (ook te zien op oude foto) de rest van de oude foto`s heb ik verwijderd.

Bron

Ted Barlow



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top