1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Holsteiner boerenkool

Holsteiner boerenkool

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004

Ingrediënten


1 kg boerenkool (diepvries) of 2 kg verse
1 llliter water
zoutpimentzwarte peper
mespunt suiker
1 eetl havermout
250 gr zuurkoolspek
250 gr katenspek
1 eetl reuzel of boter
1 verse rookworst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verse kool goed wassen en de bladeren van de stelen halen. Dikke nerven verwijderen. De diepvrieskool wordt volgens de voorschriften ontdooid.
1 Liter water aan de kook brengen, kool toevoegen en met zout, piment en peper op smaak brengen.
Zuurkoolspek in plakken snijden, op de kool leggen en bestrooien met de havermout. reuzel of boter in de pan doen, afdekken en 60 minuten op laag vuur laten staan.
Katenspek in dikke plakken verdelen, op de kool leggen en even mee laten warmen.
Worsten wellen.
Kool en vlees op een verwarmde schaal overdoen en meteen opdienen.

Bij deze boerenkool smaken in de schil gekookte aardappelen erg goed.

Serveertip

Serveer er een koel glas bier bij en natuurlijk een lepeltje goede mosterd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top