1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hollandse groenten-hampizza met leidse kaas

Hollandse groenten-hampizza met leidse kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004

Ingrediënten


250 g. witbroodmix (Koopmans)
50 g. zachte boter
200 g. bloemkoolroosjes
200 g. broccoliroosjes
zout
peper
1 prei
100 g. rauwe ham,in iets dikkere plakken
100 g. gekookte ham, in iets dikkere plakken
150 g. Leidse kaas, aan een stukje
1 blikje tomatenpuree
2 tl. gedroogde tijm.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed het broodmix met de boter en 1 1/2 dl. lauw-warm water meteen mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 min. afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de bloemkool 2 min. in ruim water met zout. Voeg de broccoli toe en kook nog 2 min. mee. Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water. Snijd de prei in ringen. Snijd alle ham in reepjes. Ontkorst de kaas en snijd hem in dobbelsteentjes. Druk het deeg in twee pizzavormen (doorsnee 32 cm.). Roer de tomatenpuree met de tijm en 2 blikjes water los en bestrijk het deeg ermee. Verdeel de bloemkool en de broccoli, de prei, de 2 soorten ham en de kaas over de pizza's. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Bak de pizza's in ca. 25 min. goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top