1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Hete bliksem van stoofperen

Hete bliksem van stoofperen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004

Ingrediënten


1 kg. Stoofperen, roodkokers
1/2 stokje kaneel
25 gram suiker
1 kg aardappelen
zout
250 mager rookspek, uitgesneden.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De stoofperen niet schillen, maar goed schoonboenen en in vieren snijden.
De klokhuizen verwijderen. De peertjes met 3 dl water, het halve kaneelstokje en de suiker opzetten en 2 uur zachtjes laten stoven.
De aardappelen schillen en in vieren snijden en met wat zout bij de peertjes voegen.
Alles zolang koken, tot de aardappelen gaar zijn, ca. 30 minuten. Ondertussen het rookspek knapperig bakken. Het vet steeds in een schaaltje gieten en het rookspek warm houden. De peertjes afgieten, het kookvocht opvangen en het kaneelstokje verwijderen.
De peertjes en de aardappelen dooreen stampen. Wat van het vet erbij scheppen en, als het te droog is, wat van het kookvocht.
De hete bliksem in een schaal scheppen, het spek erover verdelen. De rest van het vet er apart bij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top