1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. hertenbiefstuk met gebakken witlof.

hertenbiefstuk met gebakken witlof.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004

Ingrediënten


4 struikjes witlof 4 el. boter
1/2 el. poedersuiker
8 plakjes ontbijtspek
2 dl. melk
1 zakje aardappelpuree garni (128 gr.Maggi)
1 tl. tijm
4 hertenbiefstukjes ca.125 gr.
peper
keukenpapier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was het witlof, maak het schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren. Verhit 2 el. boter in een (hapjes)pan,leg het witlof erin,bestrooi het met poedersuiker en bak op laag vuur in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg 2 el. water en een snufje zout toe en verwarm het witlof afgedekt nog ca. 5 minuten. Bak intussen het spek in een droge koekenpan uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Bereid de aardappelpuree met de melk en 3 1/2 dl. water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de tijm door de puree en bewaar afgedekt tot het gebruik en houd hem warm. Verwarm 4 borden voor. Verhit de rest van de boter in de koekenpan waarin het spek is gebakken. Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze in ca. 4 min. bruin; keer ze halverwege. Schep de puree in het midden van de borden, rangschik de witlof partjes eromheen en leg de biefstukjes op de puree. Leg het ontbijtspek op de biefstukjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van achtereind_v_n_big
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top