1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Ierse stoofpot (Irish stew)

Ierse stoofpot (Irish stew)

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004

Ingrediënten 4 personen


400 g lamsvlees
(van bout of schouder)
1 kilo aardappels (vastkokers)
1 winterwortel
2 uien
1 prei
40 g boter
zout en versgemalen peper
circa 3/4 l vleesbouillon
250 g gesneden witte of groene kool
2 eetl. fijngehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het lamsvlees in grote dobbelstenen. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van een halve centimeter dik. Snijd de geschilde wortel in dunne plakken, de gepelde uien en de schoongemaakte prei in ringen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi het met zout en peper. Giet de helft van de bouillon in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees 30 minuten zachtjes stoven. Leg vervolgens een laag aardappelplakken in de pan, gevolgd door de uien, winterwortel, prei en kool. Giet de rest van de bouillon over de groenten en breng aan de kook.
Temper opnieuw de hittebron en laat alles nog eens 25-30 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie.

Serveertip

Bron: Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top