Paprikasoep met bieslook

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-11-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote rode paprika's

2 fijngesneden sjalotjes

3/4 l groentebouillon

1/4 l slagroom

2 el bieslook

peper

zout

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 762,64 kcal
Koolhydraten 37,65 g
Eiwitten 17,89 g
Vetten 54,70 g
Benodigdheden
keukenmachine

zeef

Bereidingswijze

Snijd de paprika's door de helft, verwijder de steel en de zaadjes en snijd verder in grove stukken. Breng de bouillon aan de kook samen met de slagroom. Kook hierin de paprika en de sjalotjes totdat deze gaar zijn. Doe het geheel in de keukenmachine en maal zeer fijn. Giet de soep door een fijne zeef in een andere pan en breng weer aan de kook. Laat op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de soep in voorverwarmde koppen of borden en bestrooi met bieslook.

Serveertip

Serveer met kleine knapperbolletjes of broodcroutonnetjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

brugemann avatar
brugemann 16-01-2011

Te proberen

peetersjef avatar
peetersjef 31-07-2010

paprikasoep is zeer lekker!! een kleine tip : de sjalotjes en de parika groenten eerst stoven, dan geven ze nog meer smaak vrij,en daarna de bouillon erover gieten, in plaats van ze direct te koken in de bouillon. peetersjef

hilde1007 avatar
hilde1007 21-11-2005

even meenemen

racer1 avatar
racer1 26-11-2004

Zeer lekker recept hoor!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten