1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bolbuisjes

Bolbuisjes

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-11-2004

Ingrediënten


200 g bloem
1/2 theelepel zout
2-3 dl lauwe melk
2 eieren
1 zakje vanille suiker
boter
bruine suiker
20 gr verse gist



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem zeven met het zout.
De gist oplossen in wat van de lauwe melk en dit met de rest van de melk, de eierdooiers en de vanillesuiker bij de bloem schenken.
De eiwitten stijfkloppen en erbij spatelen. Hier een soepel beslag van kloppen en dit een uur laten rijzen op een warme plaats, afgedekt met een vochtige doek.
De poffertjespan verhitten. Ieder holletje met een haren kwastje met wat boter bestrijken en ze halfvol met beslag scheppen. De bolbuisjes aan de bovenkant droog bakken, met een vork keren en de andere kant snel goudbruin bakken. Steeds een portie van ca. 12 bolbuisjes op een bordje leggen, met een klontje boter en bestrooid met bruine suiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top