Wildbouillon met in honing gestoofde venkel
- Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 venkel2 eetl. olijfolie1 pot gevogeltefond (380 ml)2 takjes tijm1 eetl. vloeibare honing2 eetl.amandelschaafselzoutversgemalen peper200 gr. gerookte kipfilet
Benodigdheden

Voorbereiding
Was de venkel, maak het schoon en snij in blokjes.
Verhit de olie in een pan.
De
venkel, al omscheppend, circa 2 minuten bakken.
Voeg 4 eetlepels fond, de honing en de tijm toe
en laat het afgedekt in circa 15 minuten gaar stoven.
Rooster, in een droge koekenpan het
amandelschaafsel lichtbruin.
Bereidingswijze
Breng de rest van de fond met 5 deciliter water aan de kook.
Schenk het bij de venkel in
de pan.
Snij de kip in reepjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveertip
Verdeel de reepjes kip over vier diepe borden en schep de soep erop.
Bestrooi met het
amandelschaafsel.
Eet smakelijk en prettige feestdagen.