Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 venkel2 eetl. olijfolie1 pot gevogeltefond (380 ml)2 takjes tijm1 eetl. vloeibare honing2 eetl.
amandelschaafselzoutversgemalen peper200 gr. gerookte kipfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Was de venkel, maak het schoon en snij in blokjes.
Verhit de olie in een pan.
De
venkel, al omscheppend, circa 2 minuten bakken.
Voeg 4 eetlepels fond, de honing en de tijm toe
en laat het afgedekt in circa 15 minuten gaar stoven.
Rooster, in een droge koekenpan het
amandelschaafsel lichtbruin.

Bereidingswijze

Breng de rest van de fond met 5 deciliter water aan de kook.
Schenk het bij de venkel in
de pan.
Snij de kip in reepjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveertip

Verdeel de reepjes kip over vier diepe borden en schep de soep erop.
Bestrooi met het
amandelschaafsel.
Eet smakelijk en prettige feestdagen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mrs-santa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten