Varkenshaas met peren
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-11-2004
Ingrediënten 4 personen
600 g varkenshaas (circa 2 stuks), 1,5 eetlepel kerriepoeder, 1,5 eetlepel gemberpoeder, 3 stevige handperen, zout, 50 g boter.Voorbereiding
Snijd de varkenshaas zo mogelijk in 4 gelijke porties. Meng kerriepoeder en gemberpoeder in een diep bord en rol hier de varkenshaas doorheen. Schil de peren, verdeel ze in partjes en snijd deze in dunne schijfjes. Bestrooi ze met een beetje zout.
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas rondom goudbruin. Laat het vlees 10-12 minuten garen op een lage stand. Schep de varkenshaasjes uit de pan en houd ze even warm. Schep de peren in het braadvet en bak ze 1-2 minuten per kant. Serveer het vlees, met de perenschijfjes erop, op warme borden of in een warme schaal. Lekker met gebakken krieltjes en broccoli.
Serveertip
De varkenshaas kan worden vervangen door kalfsoester.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties