1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Gele Vis

Gele Vis

  • Indonesisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2004

Ingrediënten 4 personen


1 gestoomde of gerookte makreel
2 el olie

Voor boemboe:
3 kerimi noten
1 tl koenjit
3 bolletje geconfijte gember (djahe)
1-2 tl sambal
stukje goela Djawa of 2 el bruine suiker
1/2 tl zout
3 kleine uien
3 tenen knoflook
scheutje azijn


Verder heb je nodig


Vijzel of kleine keukenmachine

koekenpan

ovenschaal


Indisch vis gerecht met gestoomde makreel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Makreel schoonmaken (kop,staart,vel en graten eruit halen)
Van kruiden een Boemboe (kruidenpasta) maken in vijzel of keukenmachine

Bereidingswijze

In koekenpan boemboe fruiten in de olie. Makreel toevoegen en even goed doorwarmen.
Vismengsel overdoen in een ovenschaal.
Op 200 graden, 20 minuten in de oven. Mooi korstje op laten komen.

Serveertip

Serveren met rijst en een komkommer/tomaten salade.
Of als onderdeel van een rijsttafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abosmana


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abosmana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top