1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep met pasta

Linzensoep met pasta

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-11-2004

Ingrediënten 6 personen


6 eetlepels olijfolie - 100 gram ham in blokjes - 1 middelgrote gesnipperde ui - 1 stengel bleekselderij in stukjes - 1 fijn gehakte wortel - 225 gram gedroogde groene linzen - 2 liter kippenbouillon van blokjes - 1 blaadje verse salie - 1 takje verse tijm - 200 gram pasta voor soep - zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de linzen 3 uur in water.
Verhit de olie in een koekenpan en bak
het vlees 3 minuten.
Voeg de ui toe en fruit hem tot hij zacht is.
Voeg de selderij en wortel toe en
bak ze 5 minuten onder regelmatig roeren.
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de pan.
Schenk de bouillon erbij, voeg de kruiden
toe en breng het geheel aan de kook.
Kook desoep op middelhoog vuur 1 uur
tot de linzen gaar zijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg de pasta toe en kook ze mee
tot ze net gaar zijn.
Laat de soep nog even staan
voorat u hem serveert.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top