kippenlever met tuinbonen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
snel klaar en heeeel lekker
Ingrediënten 2 personen
1 grote ui*doosje champignons*300 gram tuinbonen*zout peper, sambal*en ong. 350 gr. kippenlever*azijn*sambal(naar smaak)*klei beetje water*eetlepel mosterd.Benodigdheden
braadpan
Voorbereiding
als je verse tuinbonen gebruikt even 3 minuten in heet water koken, daarna in vergiet laten schrikken en laten staan
ondertussen de uien halveren en snijden*de champignons in niet te dunne plakjes snijden
Bereidingswijze
doe boter of olie in de pan en goed heet laten worden*de gewassen en schoongemaakte (die witte strengetjes wegsnijden( kippenlever om en om bakken
als het verkleurd is is t al goed*dan de zhampignons en de ui toevoegen op laag vuur*als t vocht loskomt het vuur weer even hoog tot bijna al het vocht is verdampt , wel konstant roeren dus*zout en peper toevoegen, mag best wel ruim *water koken en een klein beetje erbij gieten, dat de levertjes half onder water staan*dan een scheutje azijn* op een plaatje zettene en 1 theelepel sambal, en de tuinbonen erbij en een eetlepel pittige mosterd*een paar minuutjes met de deksel laten stoven en dan nog even zonder deksel zodat t vocht wat indikt*naar wens met aardappels of rijst.*
Serveertip
wij eten het puur met een komkommersalade en /of turks brood.eet smakelijk!