kippenlever met tuinbonen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • kippenlever met tuinbonen

    Kippenlever met tuinbonen

    Kippenlever met tuinbonen

snel klaar en heeeel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote ui*doosje champignons*300 gram tuinbonen*zout peper, sambal*en ong. 350 gr. kippenlever*azijn*sambal(naar smaak)*klei beetje water*eetlepel mosterd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

braadpan

Voorbereiding

als je verse tuinbonen gebruikt even 3 minuten in heet water koken, daarna in vergiet laten schrikken en laten staan
ondertussen de uien halveren en snijden*de champignons in niet te dunne plakjes snijden

Bereidingswijze

doe boter of olie in de pan en goed heet laten worden*de gewassen en schoongemaakte (die witte strengetjes wegsnijden( kippenlever om en om bakken
als het verkleurd is is t al goed*dan de zhampignons en de ui toevoegen op laag vuur*als t vocht loskomt het vuur weer even hoog tot bijna al het vocht is verdampt , wel konstant roeren dus*zout en peper toevoegen, mag best wel ruim *water koken en een klein beetje erbij gieten, dat de levertjes half onder water staan*dan een scheutje azijn* op een plaatje zettene en 1 theelepel sambal, en de tuinbonen erbij en een eetlepel pittige mosterd*een paar minuutjes met de deksel laten stoven en dan nog even zonder deksel zodat t vocht wat indikt*naar wens met aardappels of rijst.*

Serveertip

wij eten het puur met een komkommersalade en /of turks brood.eet smakelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zijspannetje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten