Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zure Zult van Sneekermeerpaling

Zure Zult van Sneekermeerpaling

Door: orphan

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2004

Ingrediënten 8 personen


1,5 kg gerookte paling (bewaar de palinggraten), 1,2 kg gepelde varkenshiel, 2 bosjes peterselie, 500 g bouquet (gelijke delen wortel, prei, ui en knolselderij), 200 g zoetzure augurken, 200 g zilveruitjes, 2 bossen waterkers, 200 ml creme fraiche 200 g gerookt buikspek, olijfolie, 4 sneetjes casinobrood wit


Verder heb je nodig


Ovenvaste pan, mes, zeef, pan, keukenmachine, Koekenpan, kom, terrinevorm 1,5 l,


En gekonfijte varkenshiel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Trek een bouillon, ca. 20 min., van het bouquet, de afgehakte peterseliestelen wat peper en weinig zout.
Leg de varkenhieltjes in de bouillon en zet in de oven op 80 graden tot het vlees gaar is.
Haal de hieltjes uit het vocht, zeef het vocht en zet opnieuw 20 min. op met de palinggraten. Zeef het vocht en laat inkoken tot 2 dl.
Pluk het vlees van de hieltjes en verwijder de botjes.
Blancheer de waterkers, laat uitlekken en draai door de Keukenmachine.
Hak het blad van de peterslie, de uitjes en de auggurken fijn.
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin evenals het spek.
Maak 2 el waterkerspuree aan met 1 el olie en meng de puree met het gereduceerde kookvocht, peterselie, uitjes, augurken tot alles mooi groen kleurt (neem eventueel 4 el).

Bereidingswijze

Vul een terrinevorm om en om met stukjes varkenshiel, paling en gelei (zodra dit afkoelt wordt het gelei omdat de paling en hiel een sterk gelerende werking hebben).
Laat de terrine minimaal 8 uur afgedekt opstijven in de koelkast. en

Serveertip

Serveer hem in plakken op borden en garneer met de croutons en spekjes.
Klop de creme fraiche op met de mosterd, wat peper en zout en de gehakte peterselie. Schep een mooie dot van de mosterdmayonaise naast de zult.
Schenk een krachtige wijn bij dit gerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top