Schuimtaart met koffie-notenvul

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2004

Schuimtaart met koffie-notenvulling

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het eiwitschuim:


6 eiwitten

350 g poedersuiker

150 g gemalen hazelnoten

2 eetlepels oploskoffie

Voor de vulling:


2 dl slagroom

1 eetlepel oploskoffie

3 eetlepels koffielikeur

100 g grof gehakte hazelnoten

Verder nodig:


25 g geschaafde amandelen

poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 90?C.
De eiwitten stijfkloppen, de suiker in gedeelten toevoegen en blijven kloppen tot het eiwit dik en glanzend is.
De noten en de oploskoffie erdoor spatelen.
Het eiwitschuim in een spuitzak doen en op een bakplaat (bekleed met bakpapier) twee cirkels van ? 25 cm spuiten.
De schuimcirkels in het midden van de oven in ? 2 uur laten drogen en op een rooster laten afkoelen.

De slagroom met de oploskoffie en de likeur stijfkloppen en de noten erdoor spatelen.

Het slagroommengsel over een schuimlaag verdelen en afdekken met de tweede schuimlaag.
Het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin roosteren.

Voor het serveren de taart bestrooien met het amandelschaafsel en wat poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten