1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Meringue
  6. Ananas meringue

Ananas meringue

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2004

Ingrediënten 2 personen


* 6 eiwitten
* 4 el suiker
* 1 'kleine' ananas



Met een ananas kom je een heel eind.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ananas in de lengte door en hol uit.
Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf in een zuivere kom tot ze zachte pieken vormt.
Voeg de suiker toe en klop verder tot het eiwit stijf is.
Roer er voorzichtig de stukjes ananas door en verdeel het mengsel in de ananashelften.
Zet de ananashelften in een voorverwarmde oven op 220?C gedurende een 5-tal minuten of tot de meringue begint te bruinen.

Serveertip

Wil je dit als nagerecht in een 5-gangenmenu? Neem dan babyananasjes. Je zal dan uiteraard wel je hoeveelheid eiwitten wat moeten aanpassen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top