1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gegrilleerde zeevistong met ansjovissaus

Gegrilleerde zeevistong met ansjovissaus

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2004

Ingrediënten 4 personen


- olijfolie- 4 zeetongen (100 gram per persoon voor een voor-, 200 gram of meer p.p. voor een hoofdgerecht)Gekonfijte tomaten:- 8 tomaten- 1 teen knoflook zonder kiem- 1 sjalotje- 12 blaadjes basilicum 1 dl extra vierge olijfolie- peper- zout.Ansjovissaus- 25 gram gesnipperde sjalot- 5 gram gesnipperde knoflook- 1 salieblad- 0,2 dl olijfolie- 0,3 dl droge witte wijn - 0,1 dl Noilly Prat- 2 dl visbouillon- 1 eetlepel kappertjes- 2 ansjovisfilets- 8 blaadjes basilicum- boter- extra olijfolie.


Verder heb je nodig


Staafmixer, zeef, gril


Makkelijk te bereiden recept uit het kookboek Inter Scaldes & Jannis Brevet. In dit gerecht worden gekonfijte tomaten gebruikt die ongeveer vier uur nodig hebben in de oven. Hou hier dus rekening mee! (voor- of hoofdgerecht afhankelijk van het gewicht van de zeetongfilet)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin met het konfijten van de tomaten: ontkroon de tomaten en snij ze aan de onderkant kruiselings in. Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en zet ze daarna direct in ijswater. Haal de velletjes er af, snij de tomaten in vieren en ontpit ze. Verdeel alle tomatenpartjes over een ovenplaat en strooi daar de fijn gesnipperde sjalot, knoflook en in reepjes gesneden basilicum over. Besprenkel de tomaten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Schuif de ovenplaat in een oven op 85 graden en laat de tomaten in vier uur konfijten. Snij daarna, als de partjes afgekoeld zijn deze in kleine vierkante blokjes.

Bereidingswijze

Begin vervolgens aan de ansjovissaus. Zweet hiervoor de fijngesnipperde sjalot in een pan met wat olijfolie samen met de knoflook en salie in; het mag niet kleuren! Blus met de witte wijn en Noilly Prat af en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Voeg dan de visbouillon toe en reduceer de saus vervolgens tot 1 dl vloeistof. Giet de saus door een fijne zeef in een pannetje en voeg de kappertjes, basilicum en ansjovisfilets toe. Mix nu met behulp van de staafmixer gelijke delen boter en olijfolie toe (niet te veel, een flinke klont boter en een scheut olijfolie) totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Leg de schoongemaakte tongen in een pan en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze onder een hete grill. Afhankelijk van het formaat 2 (100 gram) tot 7 minuten (400 gram).

Serveertip

Voeg aan de ansjovissaus de gekonfijte tomaatblokjes toe en schep op ieder bord een goede lepel saus. Leg hierop de tongfilets.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top