STOOFPOT VAN MUSKUSRAT (WATERKONIJN)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2004


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 2 muskusratten, gefileerd, in stukken gesneden *)

- 5 eetlepels boter

- anderhalve kopje zure room

- 1/3 kopje azijn

- 5 gesneden sjalotten

- zout en peper naar smaak

- een halve theelepel tijm

- andere kruiden naar smaak


*) Informeer bij de muskusrattenbestrijding van je provincie, hoe je aan het vlees kunt komen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt drie eetlepels boter in een braadschotel en bak de stukken muskusrat daarin lichtbruin.
Meng de room, azijn, sjalotten, zout, peper, kruiden en de rest van de boter.
Giet de helft van dit mengsel over de muskusrat.
Dek de schaal af en laat dit sudderen op een heel laag pitje.
Wees voorzichtig dat je het mengsel niet laat aanbranden.

Voeg de rest van het room mengsel toe.
Gedurende 10 minuten zachtjes opwarmen tot de saus dik wordt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten