Hete Bliksem

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2004

Heeeeeel lekker en traditioneel!Heel eenvoudig en je kan het op voorhand klaarzetten (handig als je een etentje wil geven of als je later minder tijd hebt!)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 4 aardappelen
- melk, boter nootmuskaat, ei
- 400 a 500 gr gehakt (runds of kalfs of gemengd)
- 1 ui
- 1 bokaal appelmoes / compote
- kruiden naar smaak
- chapelure
- eventueel een beetje geraspte
parmesan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
geen

Voorbereiding

Aardappelen koken

Bereidingswijze

Maak een puree van de aardappelen, nootmuskaat, melk, boter en ei. (Dit kan ook met wortelpuree of andere )
Bak het gehakt rul met gesneden ui en kruiden naar eigen smaak.
Doe het gehakt in de bodem van een ovenschaal en doe daarop een dikke laag appelmoes en daarbovenop een dikke laag puree.
Werk af met wat chapelure en/of parmesan en enkele toefjes boter.
Plaats schaal in oven of grill voor ongeveer 30 min. op 250?.

UIT OVEN HALEN MET OVENHANDSCHOENEN, WANT DE SCHAAL IS ENORM HEET!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kliertje1 avatar
kliertje1 12-12-2010

een runderrookworst er door is ook heel erg lekker. niet voorkoken maar meekoken.

rietjevee avatar
rietjevee 23-11-2004

Heel eenvoudig en je kan het op voorhand klaarzetten (handig als je een etentje wil geven of als je later minder tijd hebt!)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten