1. Home
  2. Recepten
  3. Sappen
  4. Bessensap
  5. Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2004

Ingrediënten 4 personen




8 stoofpeertjes, geschild, steeltje er nog aan
100 gr sukker
1 kaneelstokje, gebroken (is echt lekkerder dan poeder!)
1 kardemonpeul, geplet
2 kruidnagels
1 schijfje citroen
2,5 dl bessensap
2 dl rode port





Stoofpeertjes met bessensap en rode port

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de peren rechtop in een pan en bestrooi ze met de suiker. Voeg de kaneel, kardemon, kruidnagel, citroenschijf, bessensap en port toe en breng het geheel op laag vuur tegen de kook aan. Stoof de peertje zo'n 4 a 5 uur op het allerlaagste vuur gaar en rood.
Ze mogen niet koken: gebruik eventueel en vlamverdeler. Neem de peertjes voorzichtig uit de pan (de steeltje breken makkelijk af) en zet ze rechtop in een schaal. Dek ze af met plastic folie en waar ze koel. Kook het vocht tot ongeveer de helft in (ca. 3 dl) en zeef het. Bewaar het vocht afgedekt op een koele plaats.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Leg de peertjes bij het hoofdgerecht op het bord of serveer apart erbij en schep er wat perensap over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top