Oerhollandse Erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.

De bladeren vallen.Het vriest weer wat.En ja,dan denken we aan erwtensoep.

Deel dit recept

Ingrediënten

500 gram spliterwten

500 gram schouderkarbonade

2 l water

1 eetlepel zout

peper

2 laurierblaadjes

2 uien

1 winterwortel (200 gram)

1 kleine knolselderij (400 gram)

2 preien

1 rookworst

klein bosje selderij

roggebrood

mosterd

katenspek








Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de spliterwten in een zeef en doe ze daarna in een grote pan met de schouderkarbonade, 2 l water, zout, peper en laurierblaadjes.
Kook alles zachtjes 15 minuten.

Pel de uien en snipper deze.
Schrap de winterwortel en verdeel deze in dunne plakjes.
Schil de knolselderij en verdeel deze in kleine stukjes.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes.

Voeg de ui, de winterwortel, de knolselderij en de prei aan de soep toe.
Roer goed en breng de soep weer aan de kook.
Kook zachtjes 30 minuten.

Leg de rookworst in de soep en verwarm deze 10 minuten mee.
Haal de schouderkarbonades uit de soep en snijd het vlees van het bot.
Verdeel het vlees in stukjes.

Verwijder de laurierblaadjes.
Snijd de rookworst in plakjes.
Roer het vlees door de soep.
Hak de selderij grof en voeg ze toe.

Serveertip

Besmeer roggebrood met mosterd en beleg het met katenspek.
Presenteer het brood bij de soep.
De soep is goed in te vriezen.
Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten