1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Kapucijners met rijst

Kapucijners met rijst

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2004

Ingrediënten 2 personen


1 grote pot of blik kapucijners,
1 blik kikkererwten,
1 ui, in ringen,
1 prei, in ringen,
? gele paprika, in stukjes,
? rode paprika, in stukjes,
1 eetlepel Proven?aalse kruiden,
peper en zout,
1 theelepel soja saus,
150 gram zilvervliesrijst.


Verder heb je nodig


Koekenpan of hapjespan


Montignac op klompen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kapucijners en de kikkererwten uitlekken.

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm een koekenpan of hapjespan met anti-aanbaklaag. Bak de prei, de ui en de paprika zachtjes aan zodat ze beetgaar worden. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe. Voeg de soja saus, de Proven?aalse kruiden, peper en zout toe. Als laatste de kapucijners en de kikkererwten toevoegen en laat deze nog 10 minuten op een zacht vuur goed warm worden. De gare rijst en de kapucijners naast elkaar op een bord scheppen.

Serveertip

Een tomatensalade smaakt hier lekkerc fris bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top