1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Brick
  6. Brick met ei

Brick met ei

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2004

Ingrediënten 4 personen


* 4 brickvellen of velletjes filodeeg, * 1 citroen,
* 4 eieren, * ? theel. zwarte peper,
* 1 kleine ui, * zout,
* een paar takjes peterselie, * 1 dl. olijfolie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien hak hem fijn. Hak de gewassen peterselie, na hem van de steeltjes te hebben ontdaan. Laat alles in een beetje zout water koken. Laat uitlekken en kruid met de gemalen zwarte peper.
Warm de olie op in een koekepan. Neem de brickvellen en leg ze een voor een op een bord. Leg in het midden van elk vel een beetje van de vulling en breek er een rauw ei over. Vouw het vel voorzichtig om en breng het bord dicht bij de pan. Laat de brick in de zeer warme olie glijden.
Omdraaien om ook de andere zijde goudgeel te kleuren. Zeer warm opdienen met schijfjes citroen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top