1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. appelvlaai

appelvlaai

Door: varkensoortje

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2004

Ingrediënten 10 personen


120gr boter
300gr zelfrijzend bakmeel
100gr witte basterdsuiker
2 pakkjes vanillesuiker
1 snufje zout
1 eiwit
half kopje water

voor de vulling:
6 dikke appels (gelang de vorm)
kaneel
suiker
eidooier losgeklopt met melk voor het bestrijken van de deksel


Verder heb je nodig


Bakvorm
appelboor, mesje,deegroller,weegschaal.

appelvlaai
appelvlaai

Een heerlijke vlaai uit grootmoeders keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appels schillen,van klokhuis ontdoen en in stukjes snijden.betrooi met kaneel en suiker en door elkaar roeren.

Bereidingswijze

Maak het deeg van het meel,suiker,vanillesuiker en de boter.Dit goed kneden.Splits de deegdal in 2 delen.De vlaaivorm invetten met boter en dan bestuiven met een heel dun laagje bloem.Een bal uitrollen en als bodem in de vorm leggen.Mix nu 1eetlepel bloem met 1 eetlepel suiker en strooi dit over de vlaaibodem(voor het vocht wat nog uit de appels kan komen).Verdeel de geschilde appels met het kaneel en suikermengsel over de bodem.De tweede bal deeg uitrollen en als deksel over de vlaai leggen,Bestrijken met het losgeklopte eigeel en bestrooi met suiker.Nu kun je als versiering nog met een schaar een paar keer het deksel inknippen dan krijg je leuke kleine openingen.Bak de vlaai in een voorverwarmde oven,in het midden,een half uur op 175 graden.

eet smakelijk.

Serveertip

Lekker warm bij een heerlijk kopje warme chocomel,maar gewoon afgekoeld bij een kopje koffie smaakt hij ook heerlijk.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van varkensoortje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top