1. Home
  2. Recepten
  3. doperwten met komkommer

doperwten met komkommer

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-11-2004

Ingrediënten


1kg doperwten in de dop of 300 g diepvries-doperwten, ruim 1 dl krachige runder of gevolgeltebouillon, 400 g komkommer, 40 g boter, 2-3 takjes verse munt, zout, peper, 1 theelepel maizena.



Groenten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doperwten doppen, wassen en uitzoeken. Diepvries erwtjes niet laten ontdooien. Bouillon aan de kook brengen en de erwten toevoegen. Verse erwtjes 10 min. en diepvries erwtjes 5 min. koken, al naar gelang de grootte. intussen komkommer schillen en het zaad verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden en enkele min. voor de erwten gaar zijn toevoegen. Komkommer mag niet te gaar worden, maar moet knapperig blijven. Groenten uit het kookvocht scheppen en op een warme schaal overdoen en warm houden. Kookvocht op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken. Maizena met een paar eetlepels water gladroeren en hiermee het kookvocht binden. De saus op smaak brengen met een zout en peper. Saus over de groenten schenken en garneren met een fijngehakte blaadjes munt serveren.

Serveertip

Opdienen met gebakken vis of gegrild vlees



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucyana


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lucyana
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top